Senieji Baltarusijos miestai Polockas ir Vitebskas – pažintinė kelionė į Baltarusiją

  • Trukmė: 2 d. kelionė
  • Kaina: 100 €

Senieji Baltarusijos miestai Polockas ir Vitebskas

1 diena. Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos.  Vykstame į Polocką. Ekskursija seniausiame Baltarusijos. Ekskursijos metu apžiūrėsime Žemutinę pilį su Ivano Rūsčiojo gynybine siena, taip pat Aukštutinę pilį, Sofijos soborą, esant galimybei, galėsime pasiklausyti vargonų muzikos. Taip pat apžiūrėsime buvusius Jėzuitų kolegijos pastatus, Dievo Apsireiškimo soborą, Petro I-ojo namelį, Raudonąjį tiltą, paminklą Pranciškui Skorinai. Lankysimės Šv. Eufrosinijos Polockietės stačiatikių moterų vienuolyne, kuris XII a. buvo Polocko dvasinis centras. Taip pat užsuksime į Šv. Atsimainymo soborą, galėsime pasigrožėti išlikusiomis XII a. freskomis. Vykstame į nakvynės vietą.

 2 diena. Pusryčiai. Vykstame į Vitebską,  Vitebskas iki XII a. priklausė Polocko kunigaikštystei, vėliau buvo savarankiška kunigaikštystė, o nuo XIII a. žemes pradėjo valdyti Lietuvos kunigaikščiai. Miestas garsėja savo festivaliu „Slavianskij bazar“ ir laikomas Baltarusijos kultūros sostine.  Ekskursija po miestą.: Tūkstantmečio aikštė, Apreiškimo cerkvė (XII a.), Rotušė – miesto simbolis, Laisvės aikštė, Amfiteatras, katedros aikštė, Gubernatoriaus dvaras, kuriame dvi savaites gyveno Napoleonas, Vitebsko pilis, vietos susijusios su garsaus XX a. tapytojo, gimusio Vitebske, Marko Šagalo muziejaus lankymas*.  Laisvas laikas. Vėlai vakare sugrįžtame į Lietuvą.

Kelionės kaina: 100 Eur/asm., esant ne mažiau nei 40 asmenų grupėje.

Esant mažesniam skaičiui vykstančiųjų ar išvykimui iš kito miesto kelionės kaina yra perskaičiuojama.

Į kainą įskaičiuota:
Kelionė komfortabiliu autobusu;
1 nakvynė viešbutyje su pusryčiais;
Gidas – kelionės vadovas;
Ekskursinė programa;
Kelionės dokumentų sutvarkymas;

Į kainą neįskaičiuota:
Lankomi objektai ekskursinės programos metu;
Baltarusijos grupinė/neskubi viza ir medicininių išlaidų draudimas;

Pastabos:
Vykstant į šią kelionę yra būtinas LR piliečio pasas galiojantis ne trumpiau nei 6 mėn. nuo kelionės pabaigos.
Asmens duomenis, nuotraukos bei asmens dokumentas į agentūrą turi būti pristatyti ne vėliau nei 14 dienų iki kelionės pradžios vizos forminimui.
Pasas atiduodamas kelionės metu.

Pažintinė kelionė į Baltarusiją kartu su REISTOUR

Programą parengė kelionių organizatorius Reistour

Spausdinti

Comments are closed